Magnus BS D

Модерно, големо двостано ложиште со десно стакло.

Magnus BS L MAX

Модерно ложиште со стакло од предна страна и пошироко лево стакло.

Zuzia 16 D

Моќно гусано ложиште со бочно десно стакло. Погодно за пасивни објекти како и со рекуперација.

Zuzia 16 L

Моќно гусано ложиште со бочно лево стакло. Погодно за пасивни објекти како и со рекуперација.

Magnus BS D MAX

Модерно ложиште со стакло од предна страна и пошироко десно стакло.

W16 PB

Модерно, елегантно, гусано и моќно!

MBZ 13 BS L

Еколошко, компактно и ефикасно ложиште.

MBZ 13 BS P

Еколошко, компактно и ефикасно ложиште.

MBO BS – Desen

Модерно ложиште изработено по најновите еколошки стандарди, со висок коефициент на искористеност – 83% !!!

Zuzia 16 BS L G

Беспрекорните модели BS со совршен систем за контрола на вертикално подвижната врата.

Zuzia 16 BS D G

Беспрекорните модели BS со совршен систем за контрола на вертикално подвижната врата.

Torres L или D 14

LIMITED EDITION! Скандинавски квалитет, изработен во Полска. Ложиште создадено со мисла за моќно загревање но и заштита на околината како и помало запрлување на оџакот со помош на второстепеното согорување!

Amelia 25 BS L G

Комбинацијата за луксуз, елеганција, техничка совршеност и моќ. Тоа е Amelia 25 BS L G. Многу задоволни клиенти го избраа токму ова ложиште и тие ни се најдобрата реклама која ја имаме!

Amelia 25 BS D G

Комбинацијата за луксуз, елеганција, техничка совршеност и моќ. Тоа е Amelia 25 BS D G. Многу задоволни клиенти го избраа токму ова ложиште и тие ни се најдобрата реклама која ја имаме!

Amelia 25 BS D

Елегантност, моќ и богатство.

Amelia 25 BS L

Елегантност, моќ и богатство.

Oliwia 18 BS D G

Горење со отворена крената врата и фантастичен поглед и од страна? Не е проблем! Гусано ложиште со врата која се подига по вертикала, отворено од страна за поубав поглед но и одличен квалитет на сите компоненти за да се осигура без проблематично користење на каминот.

Oliwia 18 BS L

Поглед од 3 страни на оган, тело изработено од чист гус за високи перформанси и компактност. Идеaлен спој на ефикасност и магијата на оганот.

Oliwia 18 BS D

Поглед од 3 страни на оган, тело изработено од чист гус за високи перформанси и компактност. Идеaлен спој на ефикасност и магијата на оганот.

Zuzia 16 BS D

Моделите BS се карактеристични по елегантноста, складноста но и високиот квалитет и моќта. Прекрасната глетка кон огнот е незаменлива.

Zuzia 16 BS L

Моделите BS се карактеристични по елегантноста, складноста но и високиот квалитет и моќта. Прекрасната глетка кон огнот е незаменлива.

Maja 12 BS L G

Луксуз во мало. Maja 12 BSL G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW) 12
Оџачки излез (mm) 200
Коефициент на полезност (%) 71
Емисија на CO (при 13% O2) ≤ 0,65%
Емисија на честички* 89,7
Температура на чад (oC) 330
Тежина (kg) 192
Површина на греење (m2)** 90 – 120
Max должина на трупци (mm) 330
Материјал Сив лив (гус) Класа 200 и челик
Вид на гориво Сезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3
** во зависност од изолацијата на објектот. Висина на просторија 2.6m’

Maja 12 BS D G

Луксуз во мало. Maja 12 BSD G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Maja 12 BSL

Луксуз во мало. Maja 12 BSL e ложиште за секој помал и модерен простор. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Maja 12 BSD

Луксуз во мало. Maja 12 BSD e ложиште за секој помал и модерен простор. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.