MB100

Големината е… важна!
Ложиште за камнин иод новата генерација. Висок степен на согорување на честичките, заштота на околинат аи многу многу многу моќ!  Тежина: 327Kg!

Magnus BS D

Модерно, големо двостано ложиште со десно стакло.

Magnus BS L MAX

Модерно ложиште со стакло од предна страна и пошироко лево стакло.

Magnus 97

Камин со широко стакло (плазма) и подигачка врата

Magnus 9054 LD

Тространо широко ложиште за модерните трендови

Magnus 139

Камин со широко стакло (плазма) и подигачка врата

Magnus 6090

Камин кој ќе го оплемени Вашиот простор. Длабоко тространо ложиште за уникатен поглед на огништето

Magnus BS D MAX

Модерно ложиште со стакло од предна страна и пошироко десно стакло.

Galaxy Tunel 100×50

Тунелно ложиште со големо стакло

Galaxy 50×70

Тространо помало ложиште за чист поглед кон тоа што е важно – пламенот

Galaxy 80×60

Тространо ложиште за чист поглед кон тоа што е важно – пламенот

HD HC95

Елегантно гусано ложиште кое плени со својата едноставност и убавина

PANORAMIC

Беспрекорниот квалитет, автоматско подигање на врата со вгарден вентилатор и термостат и големина ги издвојуваат PANORAMIC моделите oд сите други!

MKR

Еден од најнапредните камини, со елетронско подигање на вратата и вентилатор, беспрекорниот квалитет и иделаните димензии го подигнуваат овој модел на врвот.

ZIBI 16 G

Модерно ложиште направено по најнови технологии со врата која се крева по вертикала. Загревна моќ до 100 m2

MB120

Големината е… важна!
Ложиште за камнин иод новата генерација. Висок степен на согорување на честичките, заштота на околинат аи многу многу многу моќ!  Тежина: 400 Kg!

Zuzia 16 BS L G

Беспрекорните модели BS со совршен систем за контрола на вертикално подвижната врата.

Zuzia 16 BS D G

Беспрекорните модели BS со совршен систем за контрола на вертикално подвижната врата.

Alexander The Great

Камин кој плени со својата големина , моќност и технологија.  Предности кои ниедно друго ложиште не може да ги надмине:  Далечинско управувал за отварање и затварање на вратата, интерен и собен термостат за контрола на моќниот вентилатор, гусаните елементи и челик од 5mm… се само дел од неговата супериорност!

MILA 16 G

Модерно ложиште направено по најнови технологии со врата која се крева по вертикала. Загревна моќ до 100 m2

Amelia 25 BS L G

Комбинацијата за луксуз, елеганција, техничка совршеност и моќ. Тоа е Amelia 25 BS L G. Многу задоволни клиенти го избраа токму ова ложиште и тие ни се најдобрата реклама која ја имаме!

Amelia 25 BS D G

Комбинацијата за луксуз, елеганција, техничка совршеност и моќ. Тоа е Amelia 25 BS D G. Многу задоволни клиенти го избраа токму ова ложиште и тие ни се најдобрата реклама која ја имаме!

Amelia 25 G

Големо и длабоко, гусано ложиште, кое подеднакво добро функционира и кога е вратата крената и се користи како отворен камин или со спуштена врата за поголема ефикасност во греењето. Amelia 25 G е Титан, моќно, големо и многу функционално ложиште.

Oliwia 18 BS D G

Горење со отворена крената врата и фантастичен поглед и од страна? Не е проблем! Гусано ложиште со врата која се подига по вертикала, отворено од страна за поубав поглед но и одличен квалитет на сите компоненти за да се осигура без проблематично користење на каминот.

Oliwia 18 G

Горење со отворена крената врата? Не е проблем! Гусано ложиште со врата која се подига по вертикала но и одличен квалитет на сите компоненти за да се осигура без проблематично користење на каминот.

Maja 12 BS L G

Луксуз во мало. Maja 12 BSL G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW) 12
Оџачки излез (mm) 200
Коефициент на полезност (%) 71
Емисија на CO (при 13% O2) ≤ 0,65%
Емисија на честички* 89,7
Температура на чад (oC) 330
Тежина (kg) 192
Површина на греење (m2)** 90 – 120
Max должина на трупци (mm) 330
Материјал Сив лив (гус) Класа 200 и челик
Вид на гориво Сезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3
** во зависност од изолацијата на објектот. Висина на просторија 2.6m’

Maja 12 BS D G

Луксуз во мало. Maja 12 BSD G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.