Maja LD

Гусано, мало и моќно ложиште!

HEDE D

Технички еден од најсовршените производи, со вградена клапна, врата со систем против прлање, конвекциони елементи, гус и неверојатниот AccuMote материјал… HEDE е камин од новата генерација со пристапна цена

Eryk 12 Deco

Ложиште за модерни изведби и солидни перформанси.

Ferol LuX C17

Гусано ложиште со огноотпорно керамичко стакло и моќ да загрее до  50m2. А згора на тоа, произведено во Шпанија!

Ferol LX C20

Поубав поглед за пониска цена но без компромис на квалитетот! Ferol LX-C20. Гусано ложиште со огноотпорно керамичко стакло и моќ да загрее до  65m2. Произведено во Шпанија!

Antek 10 Deco

Гусано прекрасно ложиште идеално за простор 40 до 50м2
Создадено за мали но моќни и издржливи камини!

FRANEK

Највредните работи доаѓаат во мали пакувања. FRANEK е многу добар пример за тоа. Едно од најсовршените ложишта, со тежина од 237kg, неверојатни 82% реална искористеност на енергијата и многу мала емисија на штетни честички!

Blanka 670/570

Тростран камин со висока ефикасност

MBO BS – Desen

Модерно ложиште изработено по најновите еколошки стандарди, со висок коефициент на искористеност – 83% !!!

Eryk 12

Ложиште за мини изведби но солидни перформанси.

Premium 1250°C за чадоводни елементи

За споевите на чадоводни елементи од котлови, печки и камини

Premium BFC 1250°C за гусани елементи

За заптивање на споевите од гус или чадоводни елементи

ATENA 12

Камин со систем на тристепено доведување на воздух за највисок степен на искористеност како и заштита на околината!

Torres L или D 14

LIMITED EDITION! Скандинавски квалитет, изработен во Полска. Ложиште создадено со мисла за моќно загревање но и заштита на околината како и помало запрлување на оџакот со помош на второстепеното согорување!

Thermо Kit

Сет за поправка, коноп за врата  и лепак. Цена: 650 МКД

Maja 12 BS L G

Луксуз во мало. Maja 12 BSL G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW) 12
Оџачки излез (mm) 200
Коефициент на полезност (%) 71
Емисија на CO (при 13% O2) ≤ 0,65%
Емисија на честички* 89,7
Температура на чад (oC) 330
Тежина (kg) 192
Површина на греење (m2)** 90 – 120
Max должина на трупци (mm) 330
Материјал Сив лив (гус) Класа 200 и челик
Вид на гориво Сезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3
** во зависност од изолацијата на објектот. Висина на просторија 2.6m’

Maja 12 BS D G

Луксуз во мало. Maja 12 BSD G e ложиште за секој помал и модерен простор. Специјалниот систем за подигање на вратата обезбедува таа да се крева многу лесно, уникатниот систем на затварање на врата обезбедува идеално диктување. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Maja 12 BSL

Луксуз во мало. Maja 12 BSL e ложиште за секој помал и модерен простор. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Maja 12 BSD

Луксуз во мало. Maja 12 BSD e ложиште за секој помал и модерен простор. Едноставните линии, идеалните пропорции и високиот квалитет на изработката го чинат ова ложиште за еден од најомилените модели.

Маја 12 Panorama

За симпатичен изглед, големо доживување во мало и моќно пакување. Маја 12 е ложиште кое ќе ги задоволи вашите потреби за греење дути и до 100m2 а при тоа да е поштедливо и до 3х во однос на конкурентските производи!

Maja 12

Гусано ложиште кое загрева 50 до 80м2 !  Идеално за мали викендички, станови или помали простории. Голема економичност !

Antek 10

Гусано ложиште идеално за простор 40 до 50м2
Создадено за мали но моќни и издржливи камини!

Antek 10 Panorama

Гусано ложиште идеално со заоблено стакло!
Највредните работи доаѓаат во мали пакувања. Симпатичен камин за простори од 30 до 50м2.