mal-ventilator-17x17Идеално решение за секој камин без вентилатор повеќекратно да се зголеми искористувањето на топлинската енергија!

Минимална оддалеченост од каминот: 3 метри на иста висина
Отпорност на температура: дo 80°C
Димензии: 120x120x25 mm
Проток на воздух.: ~65 CFM (~110,5 m3h)
Напојување: 12 VDC / 0.2 A
Вртежи во минута: од 900 до 1500 RPM +/- 10%  (усогласување на вртежите према температурата)
Оска со лагери (FDB Bearing System)
Многу тивок!  Само 21 dBa  !!!!

Во комплет доаѓа исправувач на струја 12VDC, вентилаторот и приклучок за решетка