Тенка акумулациона печка FSD – комфорт, заштеда и дизјан

Акумулационата печка Dimplex од серијата FSD се карактеристични со ни многу мала длабочина (само 18 cm!). Благодарејќи на тоа совршено одговара за салони, репрезентативни простории, каде што освен топлинскиот комфорт игра улога и естетиката. Освен тоа, сите уреди од оваа серија се опремени со конзола за ѕидно закачување, што ја зголемува можноста за естетско обликување на просторот. Моделите од серијата FSD, слично како и другите печки од Dimplex, може да се надрадат со додатни уреди за најразлично нивно користење, оптимизација на искористеноста на енергијатаа а со тоа и намалување на трошоците за греење.

МоделFSD 30
Моќност од – до (kW)1,9-3,0
Акумулација на енергија (kWh)24,00
Број на акумулациони пакети5
Широчина (mm)1086
Висина (mm)528
Длабочина (mm)180
Тежина (kg)162
Цена52.880,00 МКД

Цената е со вклучен 18% ДДВ.

Во цената не е вклучено:

 • Монтажа
 • Транспорт
 • Собен термостат
 • Постоље

 

 

Предностите на кратко:

 • мала длабочина од само 18 cm изведена од челичен лим – фарбан електростатски
 •  Во печката се вгардени термо изолациони метаеријали,  вермикулит и микро терм, који се неутрални за воздухот и лесени во монтажа.
 •  Печката содржи и исто делни опеки за акумулација на енергијата Kolli 25 како и  вертикални цевчести греалки.
 • Виско ефикасен тивок вентилатор
 • Електронска контрола на полнењето со помош на вгардената електроника и можност за контрола со на температурни регулатори како и седмични програматори DC (U~0,91-1,43 V) или AC (U~230V)
 • Безстепенест менувач за полнење на печките
 • Конзола за закачување на ѕид

wpid-icon_cash.png
Намали ги трошоците за половина!

wpid-icon_couch.pngПоголем комфорт

wpid-icon_temp2.pngРаботи и во најладните услови

Акумулационите електрични печки ја намалуваат сметката за струја со складирање (акумулирање) на топлината произведена за време на евтината тарифа со цел да се задоволат денешните потреби за греење во часовите кога трае поскапата тарифа за електрична енергија.Преку комбинацијата на зрачење и термостаски контролиран вентилатор, акумулационите печки овозможуваат прецизно и навремено дозирање на топлината.За разлика од топлотните пумпи или климите, акумулационите печки се дизајнирани да бидат користени во најладните денови без намалена ефикасност или нарушен комфор за време на ладната зима.