Почитувани,
Со големо жалење известуваме дека наградната игра поради реалната ситуација со SARS-CoV-2 e откажана. Поради неможноста да се исполнат сите барања поставени во условите на наградната игра, фирмата KARTKI.PL ја откажа играта односно таа ќе биде обновена кога условите ќе дозволат за тоа.

Оригиналното известување е на следниот линк: Konkurs – Ważna informacja! | Kratki

Следува преводот од Полски на Англиски:

Dear

Each of us definitely feels that we are in a situation of emergency. The SARS-CoV-2 pandemic in Poland and around the world has caused and continues to cause many unexpected adversities that we could not predict at the beginning of the year and which our company and our customers must now face. The waiting time for our products has been very significantly extended. Our customers inform us about delays in construction and installations that prevent them from installing the fireplace.

This situation has physically excluded a significant group of our Clients from participating in the competition. Knowing that we are unable to participate on an equal footing to all customers who have decided to purchase our products in 2020, we have decided to cancel the competition.

This is an unprecedented and difficult situation for all of us. We hope that you all know the rationale behind our decision. We have informed all registered persons by e-mail. We thank them for their understanding of the situation we are currently in, their understanding and their words of support.

We hope that the situation will soon stabilize and we will be able to return quickly, to normality.

With respect,
Kratki.PL

Објавата за наградната игра:

Во февруари 2020 година почнавме со уникатна наградна игра! ECO KRATKI е прекрасна можност за секокого, не само да купи квалитетен, еколошки и модерен производ туку и да добијеш TOYOTA RAV4 !

Ова е прв ваков натпревар во индустријата на камините!
Фондот на награда е скоро 200 000 PLN (Полски злоти) или околу 50 000 EUR !

Што да се направи за да се земе учество?

Купи ложиште за камин или печка од брендот Kratki, земи учество во наградната игра, прикажи слика како е убаво во Вашиот дом и добиј еколошка хибридна Toyota Rav 4 (верзија Active, конфигурација према Toyota Poland). Додатно, компанијата од која е купено ложиштето ќе добије 100 000 PLN (Полски злоти) или околу 25 000 EUR за закупот на производот од Kratki.pl

Кога може да земам учество во наградната игра?

Од 9 Март до 31 Декември 2020.

Кои производи учествуваат во наградната игра?

Ложишта за камини и печки од брентод Kratki купени помеѓу  1 Јануари и 31 Декември 2020.

Како ќе биде избeрeн победникот?

Наскоро публиката ќе биде во можност да ги видат пријавените фотографии на официјалната страна на наградната игра (на оваа страна ќе биде поставен линк). Од 4 Јануари до 17 Јануари 2021 ќе имате можност да гласате за најубавиот проект, едно лице, еднаш дневно. До 19 Јануари 2021, независна комисија составена од преставници на медиуми и архитекти ќе изберат победник од 20те фотографии со највише гласови.

Кој ќе биде во комисијата?

■ Agnieszka Gruszczyńska – Hyc – главен уредник во M jak Mieszkanie
■ Anna Grużewska – главен уредник во Czas na wnętrze
■ Iwona Ławecka – Marczewska – главен уредник во Dobre Wnętrze
■ Maria Semczyszyn – Експрет за домашно уредување

Победниците ќе бидат објвени на  20 Јануари, 2021.

За повеќе информации за Eco Kratki наградната игра ќе најдете во ПРАВИЛА НА НАГРАДНАТА ИГРА (PDF, Англиски).
Организатор на наградната игра е Kratki Marker Bal – Полска.

  • Сите трошоци поврзани со добиената наградата (патувања, транспорти, даноци и сл. се на товар на добитникот)