Изработен од гус и котларски челик при тоа усовршен со систем за збогатување на комората со кислород, добивате ефикасно ложиште со многу пристапна цена кое може да загрее 100м2!

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)12 kW
10 KW се предаваат кон
топловодното греење
Оџачки излез (mm)180
Коефициент на полезност (%)

Дијапазон на моќност

75

6-15

Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,29%
Емисија на честички*98.9
Температура на чад (oC)330
Тежина (kg)116
Количина на вода (l)18
Површина на греење (m2)**80 – 100
Max должина на трупци (mm)330
МатеријалСив лив (гус) Класа 200
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’

Предности на ложиштето:

1. Телото на ложиштето од котларски челик со дебелина од 4mm, предвидено за работа на повисоки работни температури. Дебелинта овозможува побрза размена на температурата и помала инертност на целиот систем.

2. Челичните елементи се сечени ласерски а потоа доработувани на CNC

3. Телото на ложиштето е заварувано со робот, со помош на благороден гас што овозможува висок квалитет на варот.

4. Предниот дел и основата се изведени од сив лив.

Се што е поврзано со телото на ложиштето е со помош на стаклени огноотпорни вакна

5. На вратата е монтирано огноотпорно керамичко стакло кое издржува температура до 800oC

6. Вградена клапна,  која ја овозможува контролата на влечењето на оџакот.
7. Регулација на довод на воздух преку пепеларникот

8. Гаранција 5 години