Скандинавски квалитет, изработен во Полска. Ложиште со аголно стакло,  создадено со мисла за моќно загревање но и заштита на околината!

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)14
Оџачки излез (mm)180
Коефициент на полезност (%)74
Емисија на CO
(при 13% O2) ≤
0,20%
Димензии (фасаден дел):69х71.3х54.5 см
Димензија на стаклото 
Тежина (kg)117
Површина на греење (m2)**до 100м2
Max должина на трупци (mm)330
МатеријалСив лив (гус) Класа 200 и челик
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3
** во зависност од изолацијата на објектот. Висина на просторија 2.6m’

Второстепено согорување: