Беспрекорните модели BS со совршен систем за контрола на вертикално подвижната врата.

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)16
min 8 – max 22
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)70
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,48%
Емисија на честички mg/mn382
Температура на чад (oC)301
Тежина (kg)233
Површина на греење (m2)**100-140
Max должина на трупци (mm)500
МатеријалСив лив (гус) Класа 200
, челик
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’