Ложиште за камин, предвидено за загревање на простор од 140 до 170 m2.

 

Предности на ложиштето:

1. Телото на ложиштето од котларски челик со дебелина од 4mm, предвидено за работа на повисоки работни температури. Дебелинта овозможува побрза размена на температурата и помала инертност на целиот систем.

2. Челичните елементи се сечени ласерски а потоа доработувани на CNC

3. Телото на ложиштето е заварувано со робот, со помош на благороден гас што овозможува висок квалитет на варот.

4. Предниот дел и основата се изведени од сив лив.

Се што е поврзано со телото на ложиштето е со помош на стаклени огноотпорни вакна

5. На вратата е монтирано огноотпорно керамичко стакло кое издржува температура до 800oC

6. Вградена клапна,  која ја овозможува контролата на влечењето на оџакот.
7. Регулација на довод на воздух преку пепеларникот

8. Гаранција 5 години

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)17 kW
Средна моќност кон вода13 kW
Дијапазон на моќност14 – 20 kW
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)75
Работен притисок2 bar
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,25%
Емисија на честички*79.8
Температура на чад (oC)234
Тежина (kg)161
Количина на вода (l)40.5
Површина на греење (m2)**140-170
Max должина на трупци (mm)500
МатеријалСив лив (гус) Класа 200
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’