Графитна огноотпорна вентилациона решетка

Квалитетна модерна решетка за вентилација. Печена на висока температура со високо квалитетна боја поради што нејзината употреба на камините е безпроблематична.

 

Решетката за камин претставува завршеток на топлотниот канал за воздухот внесуван во каминот по пат на гравиатација или принудно (со вентилатор).

Решетката се монтира во ѕидот или во горниот дел на каминот.

Решетките се прашкасто фарбани  и се карактеризираат со трајност на бојата и термичка стабилност.  Секоја решетка е со додатна поцинкувана рамка за лесна монтажа.