PREMIUM ETHANOL FIREPLACES

Радост со модерниот оган во произволно проектиран простор. Со нашите интелигнетни горилници на етанол можеш да ѝ се восхитуваш на убавината на пламенот од секоја страна. Избери камин, кој ќе биде сестрано решение кое ќе овозможува неограничен број на аранжации.

Камините на био етанол од Planika се модерни уреди со непречен поглед на огинот. Едноставен, воедно елегантен изглед на овие камини овозможуваат голема слобода при креирањето на просторот. При нивна нетипична инсталација, како на пример во маса или на полица под телевизорот, но како и самостоен елемент во просторот. Нивната монтажа е крајно едноставна, со почитување на неколку основни правила со што ефкетот се добива веднаш.

  • АГЕНС КАМИНИ ДОО е застапник на фирмата PLANIKA како и сервис за BEV камините во Македонија.

Важни особини:


Горење без мирис

Нема чад

Лесно портабилни

Оган од сите страни

Контрола со далечински управувач

Вградени сензори

Контрола од смарт уреди

Водоотпорни

Достапни во целиот свет

Лесен пристап до манулани контроли

Патентирана технологија на горење

Можност за надградби

Сертифицирани за вградување во јахти

Автоматско полнење

Линиски автоматски оган

Безбеден пламен

Соработка со систем на интелгентен дом


Долго време на горење

Можност за избор на боја

Нема пепел

Главни каратеристики за најчесто продаваните модели:

FLA4 / FLA4+Prime Fire 2.0NEO
Висина на пламен 6 нивоа2 нивоа2 нивоа
Автоматски систем на полнењеДаДаДа
Запремина на гориво4-15 L / 13-46 L2-3 L1,7 – 2,9 L
Време на горење9-12 h / 32h4-5 h4-6 h
Можност за контролаСкриен Touch LCD екран со панел,
далечинско, мобилни уреди, Smart Home System интеграција
Скриен панел на каминот и
далечински управувач
Панел на каминот и
далечински управувач
Дали мора да се монтира?ДаДаДа
Скриен горилник (InLine)ДаДаНе
Боја на уредот по изборДанене
Достапни на уредот
димензии во mm
[WxHxD]
590x220x280
790x220x280
990x220x280
1190x220x280
1490x220x280
1990x220x280
2490x220x280
FLA4+ моделите се со висина од 305mm
590x220x280
790x220x280
990x220x280
1190x220x280
380x260x137 (Senso Burner)

500х134х260
750х134х260
1000х134х260
Ориентациони цени**:
важечки до 31.09.2024
3 851€ – 17 695,12€2 500 – 5 300 €1 750,41€ –  2 951€
За 3D/2D модели, цени и други технички спецификации Ве молиме за контакт.

**цените се само за уредот.
можност за додавање на констукција за инсталација, стакла и декораации. не се вклучени во горе наведените цени. Центе се со вклучено ддв. 1 еур=61,80 €

FLA4 моделите се нај рафинираните модели, тие единствени нудат контрола од мобилен телефон но и можност за интеграција со SMART HOME SYSTEM. Исто така овие модели се опремени со најсовремениот систем за палење кој овозможува скоро 2х побрзо палење, фино подесување на висината на пламенот и подолго горење! FLA4 моделите може да се персонализираат со боја на уредот по RAL карта.
Панелот за контрола е скоро неприметно скриен на уредот и кога ќе се пристапи до него, управувањето е едноставно со екран на допир кој исто така ни покажува колку гориво имаме преостанато. Другите модели оваа опција ја немаат.
FLA4+ моделите се малку повисоки но затоа имаат многу поголем резервоар за гориво со што се погодни за хотели или каде и да е потребно долго непрекинато горење.

PRIME FIRE моделите ги немаат главните карактеристиките како избор на боја на уред или smart home интеграција. Нивната должина е од 59 до 120 см но ги задржуваат елеганцијата, пламеникот по скоро цела должина на уредот, скриениот InLine пламеник и се со доста пониска цена од FLA4 моделите.

NEO моделите, се поедноставни во нивната изведба. Горилникот е над уредот, панелот за контрола како и приклучоците за полнење се видливи. Сепак, NEO ја има истата технологија на горилникот како PrimeFire, има далечинско и уште пониска цена од PrimeFire!

Начин на вградување:

Дел од клиентите кои имаат Planika BEV камини на етанол:

Демонстрација – Англиска верзија

Основи на инатсалација: