Стандарндна бела вентилациона решетка.

Решетката за камин претставува завршеток на топлотниот канал за воздухот внесуван во каминот по пат на гравиатација или принудно (со вентилатор).
Монтажата е во ѕидот или во горниот дел на каминот.
Решетките се прашкасто фарбани  и се карактеризираат со трајност на бојата и термичка стабилност.  Секоја решетка е со додатна поцинкувана рамка за лесна монтажа и демонтажа.

Димензии на бели решетки и нивните монтажни димензии:

 

  • 17 x 17 со жалузини
  • 17 cm х 17 cm

 

  • 17 см х 30 см

 

  • 17 см х 37 см
  • 11 x 42 cm
  • 22 cm x 45 cm