Електро-топлинската лента е висококвалитетна лента наменета за користење како во електрична но и топлинска изолација.

Достапна е во црна боја. Електро-топлинската лента со ширина од 25 mm нуди одлични изолациони и запечатувачки својства.

Карактеристики на електро-топлинската лента:

 • Црна боја
 • Дебелина 0,18mm
 • Широчина 25mm
 • Супер избор како термички и електричен изолатор
 • Добри запечатувачлки својства
 • Идеална за користење во средини на високи температури – камини, мотори со внатрешно согорување, покрај цевки со високи темпратури, ауспуси и слично.

Употреба

Електро-топлинската лента е идеална за користење во широк спектар на апликации, вклучувајќи:

 • Запечатување на краевите на огноотпорни конци за да се спречи распарување и да се подобри изолацијата.
 • Како електричен и топлински изолатор за проводници кои работат како грејни елементи на топли места, како што се котли, печки и рерни.
 • Изолирање на електрични елементи во машини и уреди.
 • Изолација на цевки и канали за да се спречи губење на топлина.
 • Запечатувањето на пукнатини и пропуштања во системите за греење, вентилација и климатизација (HVAC).

Инструкција за употреба:

 • Уверете се дека површината на која ќе се стави Електро-топлинската лента е чиста, сува и слободна од масло, прашина или други загадувања.
 • Исечете ја лентата на посакувана должина со ножици или друг алат за сечење.
 • Ставете ја лентата мазо и рамномерно на површината, силно притискајќи за да обезбедите правилно прилепување.
 • За да постигнете најдобри резултати, обвијте ја лентата околу предметот барем еднаш, лесно преклопувајќи го претходниот слој.

Без разлика дали сте професионален електричар или љубител на мајсторување, електро-топлинската лента е одличен избор за вашите потреби. Заради нејзината висококвалитетна конструкција и непогрешливо функционирање, таа ќе ви помогне правилно да ја извршите работата.