Био каминот JULIET е решение за тие кои немаат можност на традиционален камин во својот дом. Претставува идеално решение за големи модерни простори, како резиденацијални така и комерцијални.

Био каминот JULIET може да се монтира на два начина:
– со закачување на ѕид (користејќи ги отворите кои се наоѓаат на самиот камин)
– со монтажа во некој претходно изведен декоративен елемен

Идеално решение за оние кои сакаат да добијат пореален впечаток на оган. Овој вид на камини завземаат многу помалку простор од традиоционалните камини.

Составни елементи на каминот:
– 3 x правоаголни резервоари – горилници со запремина од 1,2l (вкупно 3,6 l)
– 3 x рачки за регулација

Тежина – 38 kg.
Материјал на изработка: црн челик електростатски фарбан. Прохроските елементи се брусени.
Материјал во резервоарот-горилник: прохромски лим