Модерна печка Koza K5 се одликува со модерен изглед, префинета изработка и модерни материјали запазувајќи ги најстрогите европски норми за екологија и ефикасност.

Номинална моќност (kW)7 kW
5.5 – 9 kW
Оџачки излез (mm)130
Коефициент на полезност (%)76
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,09%
Емисија на честички*40
Температура на чад (oC)250
Тежина (kg)118
Површина на греење (m2)**50 – 90
Max должина на трупци (mm)250
МатеријалЧелик, Сив лив (гус) Класа 200, AccuMote
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети