Koza 8 TF се одликува со модерен изглед, елегантни линии и многу добри перформанси на греење. Од сега со вграден вентилатор!!!

На предниот дел, керамичкото стакло е овално кое дава многу пријатен поглед на огинот од поголем агол на гледање.

Номинална моќност (kW)9
min 5 – max 11
Оџачки излез (mm)130 или 150
Коефициент на полезност (%)75
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,19%
Емисија на честички*/
Температура на чад (oC)385
Тежина (kg)127
Површина на греење (m2)**50 – 70
Max должина на трупци (mm)350
МатеријалСив лив (гус) Класа 200
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети

* mg/mn3
** во зависност од изолацијата на објектот