Модеренa и еколошкa печка на LPG

Плинска печка, се издвојува од другите со совршена изработка и високи параметри, а исто така и со леснотијата во опслужувањето благодарејќи на далечинскиот управувач.

Цена: 2.850€ / 176.100 мкд 

Технички Карактеристики

Номинална моќност (kW) 5,2 Тежина (kg) 104,0
Обсег на моќност на греење (kW) 2,7 – 5,2 Ширина (cm)
Висина (cm)
Длабочина (cm)
52,80
105,10
42,20
Топлинска искористеност: 80,1% Далечински управувач ДА
Коефициент на енергетска ефикасност EEI 80,09
 
Вид на гориво
LPG
За рекуперација ДА  

Модерен дизајн 

Плинската печка Koza AB се одликува со иновативни решенија, кои обезбедуваат висока топлинска ефикасност како и комфорт во користењето на уредот.

Уредот поседува два стакла, внатрешно – со декоративен мотив т.н. system glass – кое ја покрива целата врата и му дава на уредот модерени многу елегантен  изглед.

Специјално проектираниот керамички горилник создава реална визија на оганот, како во вистинска печка на дрва. Додатно, поседува регулација на висина на пламенот.

Безбедност на највисоко ниво

Грејното тело е опремено со сигурен и технолошки многу напреден систем за управување со плинот со помош на далечински управувач. Системот исто така врши контрола на неконтролирано истекување на плин.

Комората за согорување е херметички затворената, што дава највисок степен на безбедност. При било какви проблеми во било кој дел од печката, системот автоматски го затвара дотокот на плин. Сето тоа дозволува комплетно уживање во танцот на пламенот кој е под целосна контрола.

Херметички затворениот греен уред е постигната со најсовремени технологии за заварување користејќи роботи и атмосфера исполнета со благороден гас. Уредот е изработен од челик. Челичните елемементи се ласерски сечени а потоа виткани на CNC.

Уредот има сопствен систем за напојување што овозможува дури и при недостаток на електрична енергија, уредот правилно ќе работи. Централата е напојувана од 4 батерии 1,5V.

Автоматиката која е искористена во уредот гарантира безбедност од неповиканото вкучување од страна на децата. Исто така, автоматиката овозможува програмирање на уредот за негово вклучување и исклучување во конретен час, конкретен ден.

Додатно, уредот е опремен со сонда за термопара, кој во случај на снемување на пламенот, го прекинува дотокот на плин до горилникот.

Уредот поседува сертифиат од типот WE, гарантира тоа безбедност на користењето, заштита на околината и здравјето!

Комфорно користење

Целосната контрола и регулација на уредот се случува при користење на далечинскиот управувач во вграден термостат.  Инсталацијата не бара користење на традиоционален оџак – системот на чадоводните цевки е доволно да се постави на надворешната страна на ѕидот, позади објектот или под кров.

Плинска печка АB може да се програмира за цела седмица. Тоа значи дека можеме да си подесиме посакувана температура но и време на вклучување и исклучување.

Малата тежина и леснотијата на монтажата овозможуваат слободен избор на позицијата на печката.

Користеното стакло е керамичко и огноотпорно кое се користи во традиционалните камини, кое издржува температура до 800 оC.

ВНИМАНИЕ! Пред купувањето на производите на гас, мора да наведете дали уредот ќе биде користен на LPG (гас од плинска боца) или од земен гас. Разликата е во користењето на соодветни дизни и горилник. Сите потребни информации се наоѓаат во упатството за користење.