Плински камин со панорамска визија на пламенот

Плинскиот камин LEO 200 е проетиран со дискретна фасадна рамка и минимален број на надворешни елементи е создаден со визија пламенот да е во прв план. Серијата LEO е предвидена да работи на LPG или земен гас (NG)

 

Технички Карактеристики

Номинална моќност (kW) 17 Тежина (kg) 236,0
Обсег на моќност на греење (kW) 8,5- 17,0 Ширина (cm)
Висина (cm)
Длабочина (cm)
207,60
90,35
48,10
Топлинска искористеност: 77,3% Далечински управувач ДА
Коефициент на енергетска ефикасност EEI 77.57
 
Вид на гориво
LPG или CNG
За рекуперација ДА  

Предности

  • Максимално искористување на енергијата
  • Модерен, иноваторски и елегантен плински камин со реалистична визија на пламенот.
  • Највисок квалитет на изработка, комфорт и едноставност во користењето
  • Непречена визија на пламенот благодарејќи на невидливата фасадна рамка и минимален број на видливи надворешни елементи.
  • Специјално проектиран горилник кој создава реална визија на пламенот како во висински камин на дрво.
  • Регулација на висина на пламенот.

Безбедност на највисоко ниво

Грејното тело е опремено со сигурен и технолошки многу напреден систем за управување со плинот со помош на далечински управувач. Системот исто така врши контрола на неконтролирано истекување на плин.

Комората за согорување е затворената, што дава највисок степен на безбедност. При било какви проблеми во било кој дел од каминот, системот автоматски го затвара дотокот на плин. Сето тоа дозволува комплетно уживање во танцот на пламените кој е под целосна контрола.

Затворената комора на согорување е постигната со најсовремени технологии за заварување користејќи роботи и атмосфера исполнета со благороден гас. Уредот е изработен од челик. Челичните елемементи се ласерски сечени а потоа виткани на CNC.

Уредот има сопствен систем за напојување што овозможува дури и при недостаток на електрична енергија, уредот правилно ќе работи. Централата е напојувана од 4 батерии 1,5V.

Автоматиката која е искористена во уредот гарантира безбедност од неповиканото вкучување од страна на децата. Исто така, автоматиката овозможува програмирање на уредот за негово вклучување и исклучување во конретен час, конкретен ден.

Додатно, уредот е опремен со сонда за термопара, кој во случај на снемување на пламенот, го прекинува дотокот на плин до горилникот.

Уредот поседува сертифиат од типот CE, гарантира безбедност на користењето, заштита на околината и здравјето!

Комфорно користење

Целосната контрола и регулација на уредот се случува при користење на далечинскиот управувач во вграден термостат.  Инсталацијата не бара користење на традиоционален оџак – системот на чадоводните цевки е доволно да се постави на надворешната страна на ѕидот, позади објектот или под кров.

Плинскиот камин LEP може да се програмира за цела седмица. Тоа значи дека можеме да си подесиме посакувана температура но и време на вклучување и исклучување.

Lеснотијата на монтажата овозможуваат слободен избор на позицијата на каминот.

Користеното стакло е керамичко и огноотпорно кое се користи во традиционалните камини, кое издржува температура до 800 оC.

ВНИМАНИЕ! Пред купувањето на производите на гас, мора да наведете дали уредот ќе биде користен на LPG (гас од плинска боца) или од земен гас. Разликата е во користењето на соодветни дизни и горилник. Сите потребни информации се наоѓаат во упатството за користење.