Предлог за сите, на кои им зависи на максимално искористување на топлината од каминот. 

Модерните решенија гарантираат заштеда на енергијата и прават, користењето и чистењето на овој камин да се без проблеми.

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)
min / max
14 (min 6, max 17)
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)81
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,1%
Емисија на честички mg/mn318
Температура на чад (oC)265
Тежина (kg)189
Површина на греење (m2)**50-70
Max должина на трупци (mm)400
МатеријалКотларски челик  + ACCUMOTE **
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети
Провев900/ 700  см2

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’

МАКСИМАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА

Телото на ложиштето е отпорно на делување на високите температури – благодарејќи на највисокиот квалитет на челикот и другите материјали вгардени во ова ложиште.

Ефективното согорување и подолгото одржување на температурата благодарејќи на облогата од Acumotte – материјал кој акумулира топлина и ја зголемува температурата во комората.

Доводот на воздух во комората е совршено лесно регулирачкi и автоматски! Доводот на воздух е тростепен што овозможува богат пламен и целосно согорување. Додатно, во ложиштето е инсталиран систем за чисто стакло – воздушна завеса.

БЕЗБЕДНОСТ НА НАЈВИСОК СТЕПЕН

Елементите се изработени на најсовремени роботи и ласерски CNC машини, како и самото варење кое е роботско и во контролирана атмосфера со благороден гас!

Челичните елементи се ласерски сечени користејќи најсовремена технологија а потоа виткани на CNC.

Огноотпорното стакло издржува температури до 800°C.

ЛЕСНО КОРИСТЕЊЕ

Ложиштето е со вграден пепелник.

Долната плоча е под вратата што доведува до посигурно горење и без опасност од испаѓање на дрва

Врата се отвара на страна и на подигање.

МОДЕРЕН ДИЗАЈН

Широко стакло – гарантира максимално уживање во оганот

Тивок механизам за подигање на вратата

Декоративно стакло од типот deco glass која издржува температури до 800°C, која му дава на каминoт модерен и елегантен изглед.

Гаранција 5 години на каминот и 2 години на AccuMote.