Модерно ложиште со лизгачка врата (гилотина) изработено по најновите еколошки стандарди, со висок коефициент на искористеност – 83% !!!

Карактеристики на ложиштето:

Номинална моќност (kW)15 (min 7 / max  19kw)
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)83
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,09%
Емисија на честички*30
Температура на чад (oC)240
Тежина (kg)301
Површина на греење (m2)**65
Max должина на трупци (mm)500
МатеријалAccuMote  + котларски челик
Вид на горивоСезонско листопадно дрво и брикети од јаглен или дрво
  1. Еколошко ложиште. Ги задоволува најстрогите еколошки Германски закони за грејни тела на дрва!
  2. Целосно изработено на CNC што овозможува идеални споеви, контрола на согорувањето, прецизни димензии
  3. Доводот на воздух во ложиштето – во три сегменти
  4. Гаранциjа 2 до 5 години
    *не важи за стаклото и AccuMote плочи…