Аголно модерно и големо ложиште со 80% искористеност на енергијата од производителот Kratki.pl!

Елегантно аголно ложиште за камин кое ќе ги задоволи најпребрливите. Совршено прецизна изработка, најквалитетни материјали кое ги задоволува најстрогите норми за ложишта на цврсто  гориво.

Технички карактеристики:

Номинална моќност (kW) 14 (min 6.5 / max  17)
Оџачки излез (mm) 200
Коефициент на полезност (%) 80
Емисија на CO (при 13% O2) ≤ 0,09%
Емисија на честички* 37
Температура на чад (oC) 245
Тежина (kg) 255
Површина на греење (m2)** 100
Max должина на трупци (mm) 700
Материјал AccuMote  + котларски челик
Вид на гориво Сезонско листопадно дрво или во комбинација со  брикети од јаглен или дрво
Минимален потребен провев (см2) 900/ 700

Карактеристики на ложиштето:

  1. Еколошко ложиште. Ги задоволува најстрогите еколошки Германски закони за грејни тела на дрва!
  2. Врата со патентиран систем за подигање и спуштање и идеално диктување и лесно оперирање и чистење.
  3. Целосно изработено на CNC што овозможува идеални споеви, контрола на согорувањето, прецизни димензии
  4. Доводот на воздух во ложиштето – во три сегменти
  5. Гаранциjа 5 години / 2 години на AccuMote плочи
    *не важи за стаклото