КОГА ГОЛЕМИНАТА И ВИЗИЈАТА СЕ ЗАЕДНО!

за беспрекорни простори

Тространо ложиште за камин, изработено по највисоки стандарди за квалитет и искористеност на енергијата!

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)15 ( 7 – 21 )
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)78
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,10%
Емисија на честички mg/mn324
Температура на чад (oC)270
Тежина (kg)330
Површина на греење (m2)**60-120
Max должина на трупци (mm)500
МатеријалКотларски челик 4mm + AccuMote
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети
Погоден за рекуперација
Провев (cm2)1300/900

МАКСИМАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА

Телото на ложиштето е отпорно на делување на високите температури – благодарејќи на највисокиот квалитет на челикот и другите материјали вгардени во ова ложиште.

Ефективното согорување и подолгото одржување на температурата благодарејќи на облогата од ThermoTec– материјал кој акумулира топлина и ја зголемува температурата во комората.

Доводот на воздух во комората совршено лесно се регулира. Доводот на воздух е тростепен што овозможува богат пламен и целосно согорување. Додатно, во ложиштето е инсталиран систем за чисто стакло – воздушна завеса.

БЕЗБЕДНОСТ НА НАЈВИСОК СТЕПЕН

Елементите се изработени со најсовремени роботи и ласерски CNC машини, како и заварувањето кое е роботско и во контролирана атмосфера со благороден гас!

Челичните елементи, ласерски се сечени а потоа се виткани на современи CNC машини.

Огноотпорното стакло издржува температури до 660°C и е со специјална декоративна црна рамка.

ЛЕСНО КОРИСТЕЊЕ

Ложиштето е со вграден пепелник што значително го олеснува чистењето.

Долната плоча каде што горат дрвата е спуштена под вратата што доведува до посигурно горење и без опасност од испаѓање на дрвата.

Врата се отвара како гилотина а за полесно чистење на стаклото, страничните стакла се отвараат странично.

МОДЕРЕН ДИЗАЈН

Тространо стакло – гарантира максимално уживање во оганот од сите страни

Лесен и тивок механизам за подигање на вратата

Декоративно стакло од типот glass која издржува температури до 660°C, која му дава на каминт модерен и елегантен изглед.

Гаранција 5 години на каминот и 2 години на ThermoTec.

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’