Тростран камин со не толку големи димензии но голем во

високата технологија која е вложена во неговото производство, голем во искутвото на инженерите, голем во естетиката и уникатните карактеристики на решенијата. Позади сите тие големи работи, се крие исклучително еколошко согорување на дрвата и ефикасно загревање на просторот.

Погодно за куќи со рекуперација и објкети со прозори
Допринеси за чиста околина, овој производ драстичнои го намалува загадувањето на воздухот.
германски стандард

Технички карактеристики

Номинална моќност (kW)7 (3 – 10)
Оџачки излез (mm)160
Коефициент на полезност (%)83
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,1%
Емисија на честички mg/mn329
Температура на чад (oC)199
Тежина (kg)238
Површина на греење (m2)**40-70
Max должина на трупци (mm)400
МатеријалКотларски челик 4mm + AccuMote
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети
Погоден за рекуперацијаДА
Провев (cm2)700/500

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’

МАКСИМАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА

Телото на ложиштето е отпорно на делување на високите температури – благодарејќи на највисокиот квалитет на челикот и другите материјали вгардени во ова ложиште.

Ефективното согорување и подолгото одржување на температурата благодарејќи на облогата од Acumotte – материјал кој акумулира топлина и ја зголемува температурата во комората.

Доводот на воздух во комората е совршено лесно регулирачкi и автоматски! Доводот на воздух е тростепен што овозможува богат пламен и целосно согорување. Додaтно, во ложиштето е инсталиран систем за чисто стакло – воздушна завеса.

БЕЗБЕДНОСТ НА НАЈВИСОК СТЕПЕН

Елементите се изработени на најсовремени роботи и ласерски CNC машини, како и самото варење кое е роботско и во контролирана атмосфера со благороден гас!

Огноотпорното стакло издржува температури до 800°C.

ЛЕСНО КОРИСТЕЊЕ

Ложиштето е со вграден пепелник.
Долната плоча е под вратата што доведува до посигурно горење и без опасност од испаѓање на дрва
Врата се отвара на страна и на подигање.

МОДЕРЕН ДИЗАЈН

Тространо стакло – гарантира максимално уживање во оганот
Лесен и тивок механизам за подигање на вратата
Декоративно стакло од типот glass која издржува температури до 800°C, која му дава на каминт модерен и елегантен изглед.

Гаранција 5 години на каминот и 2 години на AccuMote.