Тространо застакленото ложиште NBU ги спојува во себе уникатната естетика и исклучителните параметри на користење.

Покарaј прекрaсниот визуелен изглед, уредот гарантира соодветно загревање на просторот и еколошко согорување на дрвото.

Teхнички карактеристики

Номинална моќност (kW)11 (4,5 – 14)
Оџачки излез (mm)200
Коефициент на полезност (%)83
Емисија на CO (при 13% O2) ≤0,09%
Емисија на честички mg/mn317
Температура на чад (oC)180
Тежина (kg)299
Површина на греење (m2)**40-60
Max должина на трупци (mm)500
МатеријалКотларски челик 4mm + AccuMote
Вид на горивоСезонско листопадно дрво, Брикети
Погоден за рекуперацијаДА
Провев (cm2)900/700

** во зависност од изолацијата на објектот. Дадените параметри се за висина на простор од 2,6m’

МАКСИМАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА

Телото на ложиштето е отпорно на делување на високите температури – благодарејќи на највисокиот квалитет на челикот и другите материјали вгардени во ова ложиште.

Ефективното согорување и подолгото одржување на температурата благодарејќи на облогата од Acumotte – материјал кој акумулира топлина и ја зголемува температурата во комората.

Доводот на воздух во комората е совршено лесно регулирачкi и автоматски! Доводот на воздух е тростепен што овозможува богат пламен и целосно согорување. Додатно, во ложиштето е инсталиран систем за чисто стакло – воздушна завеса.

БЕЗБЕДНОСТ НА НАЈВИСОК СТЕПЕН

Елементите се изработени на најсовремени роботи и ласерски CNC машини, како и самото варење кое е роботско и во контролирана атмосфера со благороден гас!

Elementy stalowe wycinane laserowo przy pomocy nowoczesnych urządzeń, a następnie wyginane na giętarkach CNC.

Огноотпорното стакло издржува температури до 800°C.

ЛЕСНО КОРИСТЕЊЕ

Ложиштето е со вграден пепелник.

Долната плоча е под вратата што доведува до посигурно горење и без опасност од испаѓање на дрва

Врата се отвара на страна и на подигање.

МОДЕРЕН ДИЗАЈН

Тространо стакло – гарантира максимално уживање во оганот

Лесен и тивок механизам за подигање на вратата

Декоративно стакло од типот glass која издржува температури до 800°C, која му дава на каминт модерен и елегантен изглед.

Гаранција 5 години на каминот и 2 години на AccuMote.