Висока моќност од аголен камин за пристапна цена. Создаден со цел да ги задоволи новите европски барања за екологија и ефикасност.

Аголниот камин SIMPLE M BS доаѓа во две варијанти, со лева или десна ориентација на страничното стакло.

Направен е на основа на гусаното ложиште MAJA BS, со што ги задржува главните карактеристики: ложиште кое може да грее многу (дури до 70m2 во подобро изолирани простори) со малку дрва, ниска потрошивачка на дрво, масивно дебело и квалитетно гусано тело (дебелина до 12mm!) , лесен начин на чистење со фиока која е умешно и елегатно скриена позади вратата на ложиштето.

Оџачкиот излез е Ф200mm но добро работи и на оџаци со пречник од 180mm а во добри услови и со пречник од 150mm!

Овој модел поседува многу практично решение на кое ќе му се редуваат редовните корисници на каминот а тоа е неговата рачка која е така конструирана да самата се лади и не дозволува да постигне висока температура па вратата секогаш ќе биде лесно достапна.

Димензиите на ова ложиште одговараат за простори од 30 до 50 м2

Затоа можни се многу интересни и компактни изведби:

Техничка спецификација

Номинална моќност (kW)8
Распон на моќност (kW)3.0 – 10.0
Коефициент на полезност (%)80
Температура на согорени гасови (°C)238
Максимална должина на трупци (cm)33
Минимален влезен провев (cm2)≥500
Минимален излезен провев (cm2)≥700
Оџачки излез (mm)200
БојаТемно сива – графит
МатеријалСив лив
Енергетска класаA
EEI105.4
Моќност на греење (kW)8
Емисија на CO (przy 13% O2) ≤ изразена во %0.1
Емисија на честички (mg/Nm3)25
Ги исполнува критериумите наEkoprojekt, BImSchV 2
Конструктивни каракт.Довод на воздух – додатна опција и пепелник
Вид на стаклоКерамичко стакло
Вид на потребно дрвоЛистопадно сушено дрво со влажност помала од ≤20%)
Ширина (cm)67.5
Висина (cm)70.1
Длабочина(cm)43.3
Тежина (kg)115