Многу моќен аголен камин за пристапна цена. Создаден со цел да ги задоволи новите европски барања за екологија и ефикасност.

Аголниот камин SIMPLE Z BS доаѓа во две варијанти, со лева или десна ориентација на страничното стакло.

Направен е на основа на гусаното ложиште ZUZIA BS, со што ги задржува главните карактеристики: ложиште кое може да грее многу (дури до 100m2 во подобро изолирани простори) со малку дрва, ниска потрошувачка на дрво, масивно дебело и квалитетно гусано тело (дебелина до 12mm!) , лесен начин на чистење со фиока која е умешно и елегантно скриена позади вратата на ложиштето.

Оџачкиот излез е Ф200mm но работи и на оџаци со пречник од 180mm а во добри услови,

Овој модел поседува многу практично решение на кое ќе му се редуваат редовните корисници на каминот а тоа е неговата рачка која е така конструирана да самата се лади и не дозволува да постигне висока температура па вратата секогаш ќе биде лесно достапна.

Димензиите на ова ложиште одговараат за простори од 50 до 70 м2

Техничка спецификација

Номинална моќност (kW)15
Распон на моќност (kW)7-18
Коефициент на полезност (%)80
Температура на согорени гасови (°C)300
Максимална должина на трупци (cm)50
Минимален влезен провев (cm2)≥800
Минимален излезен провев (cm2)≥1200
Оџачки излез (mm)200
БојаТемно сива – графит
МатеријалСив лив
Енергетска класаA
EEI100,18
Моќност на греење (kW)16
Емисија на CO (przy 13% O2) ≤ изразена во %0.12
Емисија на честички (mg/Nm3)25
Ги исполнува критериумите наEkoprojekt, BImSchV 2
Конструктивни каракт.Довод на воздух – додатна опција и пепелник
Вид на стаклоКерамичко стакло
Вид на потребно дрвоЛистопадно сушено дрво со влажност помала од ≤20%)
Ширина (cm)73
Висина (cm)81
Длабочина(cm)51,6
Тежина (kg)140