Био каминот TANGO е предлог за тие кои сакаат самостоен био камин.

Можноста да се постави на произволно место како и неговата интересна форма, прави овој био камин да е идеален за големи простори, како резидециални така и комерцијални, во станови но и куќи.

За збогатување на просторот, негово оплеменување и создавање на пријатна атмосфера, TANGO 4 може да би украс за тераса, балкон или летниковец, во пријатните доцни летни мигови. Претставува идеално надополнување на модерните ентериери посебно во зимските попладневни часови.

Едноставен, елегантски облик како и материјалот од кој е направен, прават овој био камин совршено да се допасува до скоро секоја соба создавајжи пријатна атмосфера и создавајќи контакт со жуивиот оган.

Стабилната конструкција и стаклото од четирите страни со поглед на огенот,  прави да овој камин е безбеден за користење и претставува и заштита за децата и домашните миленици.

Како и секој самостоен камин, може слободно да се  поместува на произволно место.

Опрема:
– сигурносен сад за био гориво со абсорбирачки горилник. Запремина : 0,44 l
– Рачка за регулација

Тежина: 9 kg

Материјал на облогата: црн, електростатски фарбан челик  и стакло.
Материјал на горилникот/садот за био гориво: Прохром (inox)

ВНИМАНИЕ: Не смее да се иссипува био горивото по телото на каминот бидејќи ќе ја упропасти бојата на каминот. Треба да се дозира каминот само на означеното место.
Забрането е додавање на гориво во текот на горењето на био каминот.