БЛЕСОК (BLYSK) е средство за чистење на внатрешните ѕидови од котелот или каминот за топловодно (парно) греење од саѓите и смолите настанати од процесот на согорување.tecnost-za-loziste-palenisk
Главната придобивка е зголемениот коефициент на искористување на топлината, намалена потрошувачка на дрво, поубаво ложиште.

[button link=”http://marketkonekt.com/makedonija/dom-i-gradina/alatki-dodatoci-za-chistenje-na-domakjinstva/technost-lozhishte-700ml/ZLg.htm” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” border_color=”” border_hover_color=”” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]КУПИ ВЕДНАШ![/button]

Може да се користи и за чистење на огноотпорното стакло на каминот или печката како и пролетно чистење на ложиштата за да се елиминира мирисот преку летниот период кога каминот не се користи.