Прекрасно  гусано излеано ложиште за љубителите на топлото домашно огниште.

Во проектирањето на Каминот W6 учествуваа врврни научници од Јагелонскит универзитет во Краков, затоа ова ложиште е направено од најдобриот сив лив, со врвни технички решенија и голема искористеност на енергијата!

Технички карактеристики:

Номинална моќност (kW)13,7
Оџачки излез (mm)180
Коефициент на полезност (%)/
Температура на чад (oC)277
Тежина (kg)95
Површина на греење (m2)**60-100 m2
Max должина на трупци (mm)330
МатеријалГус (сив лив) класа EN-GJL-200
Вид на горивоСезонско листопадно дрво или во комбинација со  брикети од јаглен или дрво
Минимален потребен провев (см2)600 / 800

Карактеристики на ложиштето:

  1. Стилски излеан гус
  2. Дефлектор и клапна
  3. Заштитна ограда од паѓање на дрвото од горилникот
  4. Густо разместени радијатори за повеќекратно зголемување на ефикасноста
  5. Дебелина на огноотпорно стакло: 4mm
  6. Гаранција 7 години!