Гус, елеганција, екологија и моќ!

Вграден систем на чисто стакло и догорување на честички! Погоден е за домови со рекуперација. Вградениот систем за довод на воздух за согорување овозможува целосно согорување на честичките со што драстично се намалува загадувањето а стаклото на каминот останува подолго време чисто.

 

Технички карактеристики:

Номинална моќност (kW) 14,7
Оџачки излез (mm) 180
Коефициент на полезност (%) 71,7
Димензии на предно стакло (mm) 842 x 442 x 4
Димензии на странично стакло (mm) /
Температура на чад (oC) 277
Тежина (kg) 125
Површина на греење (m2)** 60 до 120
Max должина на трупци (mm) 600
Материјал Гус (сив лив) класа EN-GJL-200 + INOX
Вид на гориво Сезонско листопадно дрво или во комбинација со  брикети од јаглен или дрво
Минимален потребен провев (см2) 800 / 1000

Карактеристики на ложиштето:

  1. Стилски излеан гус, декоративна рамка со прохромски елементи
  2. Дефлектор, клапна
  3. Регулација на довод на воздух од надвор, соодветен е за домови со рекуперација
  4. Заштитна ограда од паѓање на дрвото од горилникот
  5. Густо разместени радијатори за повеќекратно зголемување на ефикасноста
  6. Дебелина на огноотпорно стакло: 4mm
  7. Гаранција 5 години, можност за продолжување на 10 години!